Ontdek scouting
     

Ruim 100.000 jongens en meisjes in ons land zijn lid van Scouting. Samen met zo'n 25.000 kaderleden vormen zij de grootste jeugd- en jongerenvereniging van Nederland. Wereldwijd zijn er 32 miljoen Scouts in meer dan 160 landen. 

   


 
Een afwisselende en plezierige vrijetijdsbesteding, dat is wat Scouting te bieden heeft.
Maar Scouting is meer: naarmate je als jeugdlid ouder wordt en je langer bij Scouting bent, neemt je zelfstandigheid toe; de begeleiding kan daardoor dus afnemen.
Iedereen kan meedoen met Scouting. Geloof, ras, huidskleur, handicap, vluchteling of seksuele voorkeur, het maakt niet uit, Scouting staat open voor iedereen.
 

Activiteiten
Een Scoutinggroep organiseert activiteiten voor haar leden.
Deze activiteiten zijn vaak gericht op de samenleving.
Het buitenleven hoort bij Scouting.
Kamperen is dan ook zeer populair binnen Scouting.

 
 

Scouting Nederland stelt zich ten doel :
het bevorderen van het Scoutingprogramma in Nederland, op grondslag van de ideeŽn van Lord Baden-Powell, om daarmee een plezierige beleving van de vrije tijd te bieden aan meisjes en jongens, waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van hun persoonlijkheid

 

Het programma dat Scouting biedt, is gebaseerd op de ideeŽn van de Engelsman Baden-Powell. Hij bedacht het Scoutingspel aan het begin van de 20e eeuw.
Door er voortdurend een eigentijdse draai aan te geven, blijft Scouting aantrekkelijk. Steeds meer jongens en meisjes in Nederland worden lid van een Scoutinggroep.
De bovengenoemde ideeŽn van Lord Baden-Powell omvatten:
  • Ontplooiing en ontwikkeling van het individu
  • Groeiende zelfstandigheid
  • Wet en belofte
  • Veelzijdige activiteiten
  • Hulpbereidheid en hulpvaardigheid
  • Buitenleven
  • Internationale verbondenheid

 

Veel informatie vind je in de scout encyclopedie...  https://nl.scoutwiki.org